top of page

Dražba: Ako majiteľ bytu prišiel o polovicu hodnoty nehnuteľnosti

Vitajte v našom najnovšom blogovom príspevku, kde sa ponoríme do prípadovej štúdie o vplyvoch dražby nehnuteľnosti, pričom sa sústreďme najmä na majiteľov nehnuteľností, ktorí môžu v tomto procese stratiť značnú hodnotu svojho domova.


V tomto článku nebudeme len ukazovať na problémy, ale predstavíme aj cestu, ako sa vyhnúť dražbe, zachovať hodnotu svojej nehnuteľnosti a ušetriť značné finančné prostriedky len tým, že sa rozhodnete konať včas. Ukážeme Vám, ako ochrániť svoju nehnuteľnosť pred finančným nebezpečenstvom a udržať si stabilitu v živote.


Ako špecialisti na rýchly predaj a výkup nehnuteľností s dlhoročnými skúsenosťami na realitnom trhu sme sa rozhodli zdieľať s Vami skutočné prípadové štúdie, aby ste sa dozvedeli čo najviac o tom ako čo najvýhodnejšie predísť dražbe.



V týchto príspevkoch sa budeme venovať prípadom, keď majitelia, ktorí čelili dobrovoľnej alebo exekučnej dražbe, si neuvedomili riziká a možné negatívne následky situácie a namiesto toho, aby predali svoju nehnuteľnosť, nechali ju prepadnúť v dražbe častokrát za zlomok jej hodnoty.


Majiteľ bytu prišiel o 72 000 € na dražbe


Do finančných problémov sa môžu dostať ľudia z rôznych dôvodov, či už ide o stratu zamestnania, rozvod, zdravotné problémy, práceneschopnosť, meškanie s platbami splátok hypotéky, nezaplatenie dane alebo poistného až po nepriaznivý ekonomický vývoj na národnej alebo globálnej úrovni. Nebolo tomu inak v prípade majiteľa bytu v Senci so znaleckou hodnotou 144 000 €, ktorí prišiel presne o 72 000 €.



V tomto konkrétnom prípade majiteľ vlastnil trojizbový byt na prvom nadzemnom podlaží bytového domu vo veľmi vyhľadávanej lokalite priamo v Senci. Pokiaľ majiteľ nezvládol splácať svoje peňažné záväzky, jeho veriteľ, ktorý disponoval záložným právom na jeho byte, pristúpil k výkonu svojho záložného práva súdnou cestou.


Potom, ako súd vydal platobný rozkaz na zaplatenie dlhu a majiteľ nevedel ani naďalej zaplatiť svoj dlh, veriteľ poveril exekútorský úrad na speňaženie nehnuteľnosti formou dražby.


Na liste vlastníctva samozrejme pribudla poznámka o zákaze nakladania s nehnuteľnosťou, ale majiteľ, mysliac si, že už nemôže nič spraviť, sa rozhodol nepodniknúť žiadne kroky k tomu, aby ochránil svoj majetok. Exekútor dodržujúc právne predpisy vyhlásil dražbu bytu, pričom v prvom kole sa nenašiel žiadny záujemca o byt.


Vtedy si ešte majiteľ mohol myslieť, že o jeho byt neprejaví záujem nikto ani po prvom kole dražby, avšak znalcom stanovená hodnota nehnuteľnosti, ktorá bola aj vyvolávacou cenou dražby, začala klesať a nová vyvolávacia cena sa znížila až na polovicu.


A presne vtedy si úspešný vydražiteľ dostal k bytu s hodnotou 144 000 € len za 72 000 €. Na druhej strane to znamená, že majiteľ prišiel o polovicu hodnoty svojej nehnuteľnosti a to presne o 72 000 €.


Dražba a efektívne riešenie situácie


Vráťme sa v čase k momentu, keď sa celá záležitosť dostala k exekútorovi. Tým, že exekútor "zablokoval" nehnuteľnosť, ešte neznamená, že majiteľ ju nemôže predať, predsa len hlavným cieľom exekútora je vymoženie pohľadávky. Majiteľ preto aj napriek blokácii exekútorom môže predávať nehnuteľnosť avšak len po prekonaní byrokratických prekážok, v čom veľmi radi pomôžeme.


Ak ste sa ocitli v podobnej situácii, máte dlhy, ktoré nedokážete splácať, očakávate exekučné konanie a/alebo hrozí vám dražba, neváhajte a ponúknite nám Vašu nehnuteľnosť na predaj. Výkup nehnuteľnosti realizujeme expresne rýchlo, zaplatíme Vaše dlhy a obdržíte peňažné prostriedky ihneď.


Výkupom nehnuteľností predídete dražbe a ak konáte včas, vyhnete sa aj záznamu v registri exekúcií, čo môže výrazne ovplyvniť vašu budúcnosť pri žiadosti o novú hypotéku na nový dom. Ak sa dostanete do finančných problémov a vlastníte nehnuteľnosť, neváhajte nás kontaktovať. Pomôžeme vám rýchlo a efektívne vyriešiť vašu situáciu.


Výkup nehnuteľností bezpečne a spoľahlivo


REALO vykupuje nehnuteľnosti za hotovosť už mnoho rokov a máme povesť dôveryhodnej, rýchlej a spoľahlivej spoločnosti, ktorá dbá o to, aby celý proces predaja nehnuteľnosti pre dlžníkov bol bezstarostný. Pomohli sme už mnohým dlžníkom predať ich nehnuteľnosti rýchlo a jednoducho a to isté môžete očakávať aj Vy vo Vašom prípade. Sme profesionálny a skúsený tím v segmente výkupu nehnuteľností, ktorému môžete dôverovať.


Zbavte sa exekúcii a predíďte dražbe ešte dnes


Ohodnotenie nehnuteľnosti, príprava zmluvnej dokumentácie, uskutočnenie všetkých úkonov súvisiacich s predajom zdedenej nehnuteľnosti, bezpečné a hotovostné zaplatenie kúpnej ceny, diskrétnosť, férovosť, spoľahlivosť, rýchlosť. To všetko môžu dedičia od nás očakávať, ak plánujú predať svoju nehnuteľnosť. Nechajte všetky záležitosti ohľadom predaja, resp. výkupu zdedených nehnuteľností od A až po Z na nás a zbavte sa tak všetkých starostí, ktoré by Vás inak mohli zaťažiť.


Ak ste sa ocitli v nepriaznivej finančnej situácii, čelíte dražbe a nechcete prísť o značnú hodnoty nehnuteľnosti, sme tu, aby sme vám pomohli. Ponúkame rýchly, bezproblémový a individuálny prístup pri výkupe nehnuteľností za hotovosť. Postaráme sa o všetky byrokratické záležitosti, uhradíme Vaše dlhy, komunikujeme s veriteľom, exekútorským úradom a katastrom a zaplatíme za Vašu nehnuteľnosť primeranú a dohodnutú kúpnu cenu. Urobte prvý krok k predaju svojej nehnuteľnosti za hotovosť a kontaktujte nás ešte dnes.



Využite nezáväznú a bezplatnú konzultáciu

+421 947 113 022
info@realo.sk

REALO | Výkup nehnuteľností, výkup bytov, výkup domov rýchlo za hotovosť
bottom of page